Eksistens og Ansvar

 

Af Jimmy Zander Hagen

 

Tilbage

Forside

Velkommen til hjemmesiden for Eksistens og Ansvar - en bog om praktisk filosofi. Hjemmesiden består af en række spor i form af links (i hhv. venstre og højre side), som fører videre til uddybende bemærkninger, multiple choice-opgaver, to nye artikler samt tre eksempler på undervisningsforløb, der bygger på nogle af bogens kapitler. Du har desuden mulighed for at skrive direkte til forfatteren vedr. spørgsmål eller kommentarer til bogens indhold.

 

Søren Aabye Kierkegaard

Tegnet af Niels Christian Kierkegaard i 1838

Eksistens og Ansvar udgør sammen med Erkendelse og Sandhed et samlet grundbogsmateriale, der retter sig mod filosofiundervisningen på VUC og de gymnasiale uddannelser. Bøgerne dækker tilsammen hele faget filosofi og kræver ingen særlige filosofiske forudsætninger.

 

Efter et indledende kapitel, der diskuterer, hvad filosofi er, introducerer Eksistens og Ansvar læseren til de filosofiske problemstillinger inden for den praktiske filosofi: etik, retsfilosofi, politisk filosofi og æstetik.

 

Det gode liv, etik, naturretstanken, magtbegrebet, valg og ansvar samt kunst og erkendelse er blandt de emner, Eksistens og Ansvar tager op.

 

Et fyldigt noteapparat og et stort antal opgaver gør Eksistens og Ansvar anvendelig til bl.a. selvstudium for folk med almindelig interesse for filosofiske problemstillinger, ikke mindst i forbindelse med studiekredse.

 

 

 

 

Jimmy Zander Hagen underviser bl.a. i filosofi på VUC Roskilde. Derudover har han siden 1995 været ansat som fagkonsulent i Undervisningsministeriet.

 

Gyldendal Uddannelse, Klareboderne 3, 1001 København K, tlf. 33 75 55 60

Denne side er optimeret til skærmopløsning 800 x 600